Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Általános szerződési feltételek (ÁSZF)

Jelen általános szerződési feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) a Balla Kálmán Ferenc EV. (székhely: Magyarország, 1088 Budapest, Rákóczi út 29.; adószám: 57264510-1-42; nyilvántartási szám: 55877817), mint eladó (a továbbiakban: Eladó, Vállalkozás, Webáruház) valamint a Webáruház egyéb szolgáltatásait igénybe vevők (a továbbiakban: Vásárló/Felhasználó) kapcsolatát, a Webáruház használatának feltételeit, valamint a felek között létrejött valamennyi szerződéses jogviszony általános rendelkezéseit tartalmazza. Eladó és Vevő a továbbiakban együttesen: Felek.

Azzal, hogy belép a www.rafina.hu oldalra (a továbbiakban Webáruház), elfogadja az alábbi feltételeket, még abban az esetben is, ha nem regisztrált felhasználója, a webáruházunknak. Kérjük, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért.

Kereskedelmi feltételek

Az itt felsorolt általános kereskedelmi feltételek minden rendelést leadott vevőre vonatkoznak.

Áraink magyar forintban értendőek.

A rendelés leadásával a vásárló tudomásul veszi, hogy az eladó a honlapon megjelenített árak alapján dolgozik, bármely más forrás semmis. Az eladó az ár-, termék- és egyéb változtatás jogát fenntartja.

A Webáruházban feltüntetett termékek (pl: kopogtatók) egyediek, kézzel készülnek, ebből kifolyólag kettő teljesen egyforma termék nem létezik. Természetesen a vásárló által kiválasztott termékhez hasonlót kap, mely stílusában, formájában, színvilágában, elkészítésében garantáltan az, amit választott és amit a webáruházban feltüntetésre került.

Rendelésfelvétel

A sikeres rendelésfelvételhez illetve kiszállításhoz elengedhetetlen, hogy a vásárló pontos adatokat ad meg. Amennyiben a megadott információk hibásak vagy valótlanok, akkor az eladó nem tehető felelőssé a lehetetlenné vált kiszállítás miatt. Ez esetben az eladó válalja, hogy felveszi a vásárlóval a kapcsolatot és értesíti a helyzetről. Az újabb kiszállításhoz, extra költséget számíthatunk fel a vásárlóval történt közös megegyezés alapján.

Termékhiány esetén, az eladó fenntartja magának a jogot, hogy egy minőségében, stílusában, formájában, tartalmában és méretében hasonló terméket szállítson. Minden ilyen esetben a Szolgáltató előzetesen egyeztet a Vásárlóval. 

Fizetés

A rendelés teljesítéséhez elegendhetetlen, hogy a vásárló kifizesse a termék árát. Ezt, a vásárló a Pénztárban feltüntetett fizetési módok bármelyikével teheti meg.  

Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok az Eladóhoz nem jutnak el. A bankkártyás fizetést nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013.

Szállítás

A megrendelt termék szállítását a RAFINA szervezi. A szállítás alatt, a termék meghatározott időn belüli címzetthez történő eljuttatása értendő.

A megrendelés és a szállítás közötti időtartam a Szállítási információk oldalon feltüntetett kiszállítási idő értendő. A termék kézbesítése ez időn belül történik.

A virágkézbesítő, abban az esetben, ha a címzett nem tartózkodik a kézbesítés időpontjában a megadott címen, vagy nem elérhető, akkor egy harmadik személy segítségét is igénybe veheti (például: kolléga, recepciós, portás, szomszéd).

Az eladót a teljesítés alól felmentő ok a vis maior és, ha ilyen hátráltató tényező nehezíti meg vagy lehetetleníti meg a szállítást, az eladó megtesz mindent, hogy értesítse a vásárlót.

A szállítási díjak termékenként illetve terméktípusonként eltérhetnek és megfelelnek a mindenkori webáruházunkban feltüntetett díjakkal, és Magyar Forintban értendők.

Visszaküldés

Amennyiben a termék a szállítás folyamán megsérült, küldje vissza és saját költségünkre kicseréljük. Az áru visszaküldésére csak akkor van lehetőség, ha erről a vásárló és az eladó előzetesen egyeztetett és megállapodott. Minden, az eladó által elfogadott visszaküldés esetén, a vásárló igényelheti az áru cseréjét vagy a vételár visszatérítését. Más kártérítésnek helye nincs.

Elállás joga

A 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet a távollevők között kötött szerződésekről szóló törvény alapján.
A Vásárló a szerződéstől 14 munkanapon belül indokolás nélkül elállhat.
Az elállási határidő a termék átvételekor kezdődik illetve a szolgáltatás esetén a szerződéskötéskor.
Írásban történő elállás esetén elegendő az elállási nyilatkozatot elküldeni nyolc munkanapon belül.
Gyorsan romló élelmiszerek vásárlása esetén, nem illeti meg az elállás joga a Vásárlót, amennyiben már kibontásra került a termék! Ha bontatlan, élhet a vásárló az elállási jogával!
A virág egy gyorsan romló termék, amelyet kifejezetten a vásárló kérésére készítettek, ezért minden a terméket érintő reklamációnak, elállásnak amennyiben a terméket átvették, helye nincs.
Az elállási joggal élő vásárlónak kötelessége saját költségén visszajuttatni a terméket a web áruház üzemeltetője részére. A vásárló nem kötelezheti az eladót a szállítási díj kifizetésére, ez minden esetben a vásárlót terheli!
A vásárlót nem terheli semmilyen más költség, a termék visszaszállításának díján kívül!
A web áruház üzemeltetőnek 30 nap áll rendelkezésére, hogy visszatérítse a vásárló számára a teljes vételárat, amennyiben élni kíván az elállási jogával a vásárló, és visszajuttatta a megrendelt terméket.
A szolgáltató követelheti a fogyasztótól az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő károk megtérítését.
A vételár és a szállítási költség visszatérítésének lehetséges módjait a szolgáltató minden esetben egyezteti a vásárlóval.

Az ár

Az árut, a rendelés idején érvényes áron számlázzuk ki. A termékekre vonatkozóan megjelenített árak nem tartalmazzák a házhoz szállítás díját, kivéve ha az külön máshogy van feltüntetve webáruházunkba.

Külön csomagolási költség nem kerül felszámításra.

A webáruházunkból megrendelhető termékek árai változtatásának jogát fentartjuk. Bármilyen ármódosítás a webáruházban való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A módosítás a már megrendelt termékek vételárát nem befolyásolja. Amennyiben az eladó minden gondossága ellenére hibás ár kerül feltüntetésre a webáruház felületén, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, pl. a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő „0” Ft-os vagy „1” Ft-os árra, akkor a Szolgáltató nem köteles a terméket hibás áron szállítani, hanem felajánlhatja a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében az vásárló elállhat vásárlási szándékától.

Adatkezelés

A webáruház használata során a webáruház üzemeltető részére rendelkezésére bocsátott személyes adatokat bizalmasan kezeli, és nem adja ki további fél számára, kivéve abban az esetben amennyiben a Szolgáltató alvállalkozója, szerződött partnere (pl: futárszolgálat).

Az adatkezelésről bővebb tályékoztatást az Adatvédelmi szabályzatban talál. 

Jogvita

A felek törekednek a peren kívüli megegyezésre. A megegyezés hiányában a felek kikötik a Pesti Kerületi Bíróság kizárólagos illetékességét.

A weblapon megkötött szerződés, írásban megkötött szerződésnek minősül. A szerződés magyar nyelven jön létre és a magyar jog az irányadó.